28 februari 2013

2013-02-27

Allmänt

Inget glädjeskutt ur sängen idag när klockan ringde, men gå upp måste jag ju. Idag hade vi presentation för vårat senaste projekt och sen fick vi reda på det nya projektet och det är inte lätt alltså, det måste jag sätta mig tidigt med. Det är svårt att förklara projektet, eller alltså jag ska måla med streck och prickar och när jag säger så, låter det ju hur simpelt som helst men ni kommer få se när det är klart hur det ska se ut (eller min version åtminstone). 
Idag på media lektionen hade vi en gästtalare och han var väldigt ointressant så jag, Margo och Theresa satt nästan och sov och pratade med varandra ibland. I slutet hade vi ett litet quiz bara för ''skoj'' skull.  Sista frågan handlade om gästtalaren och frågan innehöll hans namn och Theresa frågade oss ''and how should we know who that is?'', haha roligt roligt! 
Vi tog sedan en kaffe på starbucks innan våra nästa lektioner börjar, de börjar samtidigt men vi har inte samma lektion bara i samma byggnad. Jag hade multimedia production och vårat nya projekt är att ta kort på skolan och mina favoritställen på campus och i San Diego. Jag var inte på lektionen förra gången när de andra hade varit och tagit kort på campus så jag skulle göra det idag. Det var jag och en annan kille också, men denna kille var skum alltså. Han var från Saudiarabien och jag själv hatar när det blir tyst mellan mig och en person jag inte känner väl så jag frågade ju en massa. Eftersom vi inte känner varandra alls så finns det ju tusen olika fråger man kan ställa, håller ni inte med mig? det gjorde inte han i alla fall.. Jag frågade ''what's your name?'', han: '' my name is Faisal''.. ehh okej, du undrar inte vad jag heter? nej det är ju oviktigt bara alla vet vad du heter, visst visst. Så där höll jag på hela tiden, jag ställde en fråga och han svarade men han frågade inte samma sak tillbaka eller hittade på något nytt så tillslut blev jag sur så då sa jag ingenting.. Jag var väl inte tillräckligt intressant eller något. 
Senare på kvällen skulle vi ha en överraskningsfest för Pedro eftersom han åker tillbaka till Brasilien på fredag. Ingen hade sagt något till han utan alla hans kompisar möttes hemma hos de Tim, Nico och Philip och sen skulle Margo lura med Pedro dit på något sätt och han skulle inte veta något. Vi släckte ner och gömde oss när de ringde på dörren. Alla gömde sig bakom en sån där köksö som fanns där och precis innan vi skulle hoppa fram och skrika ''SURPRISE'' så välte alla franska killar över oss så när vi skulle hoppa upp så kom vi ju ingenstans eftersom de franska killarna var inga gentlemän och hjälpte oss upp, nejnej, bara de kom upp även om de krävdes att trycka ner oss.. Frida och jag hade ganska kul åt att vi bara syntes med huvudet över köksön när vi skrek surprise haha! Men Pedro blev överraskad kan jag tala om, hans min var bara ett stort ända gap. 
Det blev en rolig kväll och i slutet tog vi svenska över och satte på ''om du vill bli min fru-Drängarna'', ABC-Anna Book'' och ''Hotta brudar- Magnus Uggla'' och det livade upp det hela en del haha! 
 
 
with love
xoxo

27 februari 2013

2013-02-26

Allmänt

Helt slut i morse när klockan ringde men jag lyckades ta mig upp och slänga på mig golfkläderna, sätta på musik i hörlurarna och bege mig mot spårvagnen och ta mig till Riverwalk Golfclub. 
När jag var framme var det bara jag och en annan tjej från min kurs där som jag inte tidigare hade pratat med men när det bara var vi två där så kände jag att jag lika gärna kunde prata med henne. Det visade sig att hon var från Danmark, från Köpenhamn, hette Lisa och hon bodde med två tjejer från Malmö i Pacific Beach. 
När Sheldon kom ner till ranchen sa han att ranchen var avstängd fram tills klockan tio på förmiddagen och han blev tvungen att säga att alla kunde åka hem igen. Eftersom Sheldon brukar jävlas med folk var jag helt säker på att han inte var seriös utan att han drev med oss, men han var tydligen helt seriös. 
Jag skulle gå och hämta mitt löshår någonstans vid fashion valley men visste inte var, hade bara en adress. Jag hade tänkt att promenra dit men Lisa sa att hon kunde köra mig dit, eller rättare sagt Sheldon sa att jag behövde skjuts som jag inte kan minnas att jag bett om. Men eftesom jag inte visste vart jag skulle exakt så tackade jag inte nej. 
GPS:en tog oss till Mission Valley och jag var nästan säker på att det var fel eftersom min hårfrisörska hade sagt att det låg väldigt nära Fashion Valley och hade aldrig nämnt Mission Valley, plus att hon visste att jag inte hade bil så tänkte att detta måste vara fel. Vi gick ur bilen och hittade en hårbutik som hette precis som affären jag skulle till, Hair unlimited. Klockan var då bara 8.30 så jag sa till Lisa att hon kunde köra hem så kunde jag ta spårvagnen tillbaka till Fashion Valley och leta efter det rätta stället. När jag var i fashion valley började jag leta och gick den väg som jag hade fått förklarat för mig. Vägen tog slut, gick in och frågade efter vägen i en affär och hon förklarade vart vägen jag letade efter var. Jag gick och gick och hamnade vid en skola där det var nästan helt dött. Den ända människa där var en tant som jobbade i ett kaffeshop som jag frågade efter vägen igen. ''How do I get to Camino De la Reina?''. Hon förklarade att jag var på 2300 Camino De la Reina och jag skulle till 1400 Camino De la Reina. jag gick åt de håll hon pekade och jag gick hur länge som helst kändes det som, plus att solen stekte och jag hade långbyxor naturligtvis. 
Tillslut kändes det som jag kände igen mig och tittade extra noga och insåg tillslut att jag nu var i Mission Valley och då förstod jag att jag hade varit vid rätt hårbutik från början. Mellan Fashion Valley och Mission Valley är det två stationer med spårvagnen och den hade jag nu lycksats promenera, trodde inte man kunde det om jag ska vara ärlig. Var ganska irriterad när jag insåg vad jag hade gått igenom när det hade kunnat vara hur enkelt som helst att bara ta spårvagnen på en två minuter istället för att gå i stekande sol i 30-40 minuter. Aja nu har jag hämtat det och har även bokat en tid för att sätta i det också. 
Kom hem och tittade på några Pretty little liars avsnitt innan jag gick till min reading klass. Efteråt skulle jag följa med Frida och Julia till Down Town för att Frida skulle lämna tillbaka en väska på Urban Outfitters och sen hade vi tänkt att äta lite kvällsmat där. 
Vi valde att äntligen äta på Old Spagetti Factory, som vi har längtat!
Det jag beställde var gott men tomatsåsen smakade bara tomat liksom, men annars var det jättegott faktiskt. Våran servistris hette Berta om det var någon som var intresserad av att veta det, tyckte det var ganska kul att hon hette Berta. Varje gång hon sa ''Okay'' sa hon istället ''Okidoki'' och har ingen aning om varför men det lät ganska töntigt. 
När vi gick av spärvagnen i SDSU kom jag mitt smarthuvud på att jag inte hade min kasse från Urban Outfitters med mig från restaurangen. Varför ska jag alltid göra så? Orkar inte med mig själv i sådana här lägen, tänk lite Amanda! 
När jag var i min lägenhet försökte jag ringa till restaurangen men de hade redan stängt så får försöka imorgon och se så de inte har slängt den. Hoppas verkligen den är kvar, vore retligt annars..
 
Lite shopping så där innan!
Old Spagetti Factory. Ingick lite glass som efterrätt!
Väntade inne på Hard Rock Café Hotell innan spårnvagnen kom.
 
 
 
with love
xoxo
 
 

26 februari 2013

2013-02-25

Allmänt

Gick upp vid 6.00 idag för att hinna göra klart mitt projekt på morgonen eftersom det skulle vara inlämnat idag. När jag är på väg att skriva ut mitt grading sheet så ser jag att vi har ett quiz idag och quiz tror jag innebär liknande som test så inget stort men jag vet att det kommer ha betydelse i betyget och jag hade inte en aning om det.. fick lite smått panik så läste igenom mina anteckningar men hade inte mycket tid eftersom min lektion började. Fick rusa igenom skolan för att hinna till lektionen, så när jag kom dit var jag helt varm men kunde pusta ut för att jag hade hunnit dit. När i stort sätt alla var där kommer det in en annan lärare som säger att våran lärare är sjuk och lektionen är inställd. Vet inte om jag blev lättad eller irriterad. Hade ju gått upp så himla tidigt för att göra klart projektet som kan göra mig irriterad men samtidigt hade ju inte quizen gått bra eftersom jag inte hade pluggat så kanske ska se det som att jag hade tur. 
Gick då hem och skypade med hela familjen och pratade lite om allt möjligt. Ringde sedan upp Jonna och pratade med henne om saker jag missar i stan. 
Hade sedan min medialektion som jag nästan somnade på eftersom jag var så himla trött från att ha gått upp så tidigt. 
Ikväll har jag bara tagit det lugnt med att kolla på de senaste avsnittet av Vampire Diaries, Hart of Dixie och Pretty Little Liars. Fy så sorligt det senaste avsnittet i Vampire Diaries var, jag kan ju erkänna att jag grät eller det rann tårar i alla fall. Vet inte om det stämmer, men det känns som ju äldre jag blir ju lättare har jag till gråt. Förut när jag tittade på Vampire Diaries grät jag inte en enda gång, när jag tittade om på alla säsonger grät jag vid några scener. Det måste ha med åldern att göra va? Kan ju inte finnas någon annan förklaring?
Har tittat lite på fashion design skolor eftersom jag ska läsa det till hösten. Men jag har ingen aning om vad jag ska välja för stad. New York eller Los Angeles? Så fort jag tänker på New York pirrar det i magen och nu när jag har varit i Los Angeles och tänker på det så pirrar det i magen också. Vet inte vad jag ska ta mig till, kan ju inte dela på mig! Någon som har förslag? Behöver seriöst hjälp..
 
New York eller...
Los Angeles?
 
 
 
with love 
xoxo