31 januari 2013

2013-01-30

Allmänt

Idag fick jag också ge mig upp tidigt men inte lika tidigt som igår i och för sig, hade design kursen vid 9.00 i morse. ART huset, där kursen befinner sig, ligger längst bort på campus och det tar då alltså 10-15 minuter att ta sig dit till fots. Det kryllar av folk som kör på att ta skateboarden till skolan, kanske något jag kan fundera på?.. eller inte, skulle bara ta längre tid för mig och jag föredrar att komma till en klass utan att vara halvt ihjälslagen. Aja, idag skulle vi ha presentationen jag nämnde igår. Jag hade skrivit ut bilderna och en liten text om fashion design och jag visste inte att jag skulle läsa det och prata lite om bilderna men så var ju då fallet tyvärr. Under tiden som en annan grupp hade sin redovisning skrev jag kvickt ner lite som jag kunde säga. När det var våran tur var jag ganska så nervös men inte så farligt ändå lustigt nog. Det ända problemet var att alla hade ju övat in vad de skulle säga och tittade därför inte i sina papper så mycket, men jag däremot som hade suttit en minut innan det var min tur och flängt ihop några bra meningar kunde knappt släppa blicken från pappret. Jag slapp i alla fall att jag inte stammade någon gång, uttalade fel eller började skaka med händerna att pappret börjar röra sig och låta, awsooome! Men liksom, de andra hade haft två veckor på sig att öva och jag hade två dagar, Jun Kwon (läraren) borde ha lite förståelse kanske. Kan man ju hoppas i alla fall, får se vilket betyg vi får.
Gick sedan hem ett tag för jag hade lunch och hann även prata ett slag med pappa, bella och mamma på telefonen och även skypa lite med Frida. 
Nästa lektion var Intro Contemporary Media, men skulle gå lite tidigare därifrån då jag skulle göra ett test på ALI-kontoret, ett test för att se ifall jag får ta EAP Reading kursen. Jag blev upphämtad av en kvinna en kvart försent då hon hade väntat på mig någon annanstans och jag hade blivit tillsagd fel ställe att vänta och då sa hon ''There you are, I thought you wouldn't be late, Swedish people are never late'', haha ehm okej, då har du inte träffat så många svenskar tänkte jag. Men hon berättade att hon hade varit i Sverige i tio månader en gång och hon hade aldrig varit med om att en svensk var försenad, bra jobbat Sverige! Det var ju ett bättre intryck vi svenskar har här än ryktet vi har om att vi super hela tiden. 
Testet kändes okej, hoppas jag klarar det. Skulle få ett mail imorgon om reslutatet. Gick sedan vidare till Multimedia production kursen och satte mig vid Mac datorerna och började jobba. Idag skulle vi redigera en film på iMovie, det var mycket lättare att hantera än photoshop. 
Nu är jag hemma och har ätit lite, ska sätta på några avsnitt av Hart of Dixie och sen sova.
 
 
 
with love
xoxo

30 januari 2013

2013-01-29

Allmänt

Upp tidigt tidigt idag, hade min första golfkurs ute vid golfbanan idag klockan 8.00. Köpte mig en kaffe och hoppade på tåget ut till Fashion Valley där golfklubben har sin golfbana, Riverwalk golf club. Idag var inte instruktören Travis där som var den enda av instruktörerna vi hade träffat, utan idag var det två killar som hette Pat och Sheldon hahah komiskt, har aldrig hört att någon annan en Sheldon i Big Bang Theory som verkligen hetat det! Jag tyckte de var bra instruktörer, de var roliga och skämtade mycket. Redan första dagen märkte jag att de skulle kunna vara lite jävliga om ni förstår vad jag menar, att de jävlas med en liksom. 
Först gick de bara igenom säkerhetsreglerna. De berättade en hemsk olycka som hade inträffat just i SDSU's golfkurs. Ute på golfbanan hade en kille slagit en boll och på något vis hade en annan kille kommit ivägen och fått bollen och klubban så hårt i huvudet att han dog och det värsta var nästan att de båda killarna var bästa vänner.. 
Efter säkerhetsreglerna gick de igenom hur greppet om klubban skulle vara och hållningen när man slår. Sedan fick vi sätta igång och skjuta. Jag och Regina fick en bana att dela på. Till en början missade jag bollen flera gånger och jag kände att jag gjorde fel med allt vad grepp och hållning heter. Men sen fick jag till det riktigt bra och jag fick ett skrikande ''awesome Amanda'' utav Sheldon. Så klart var det jättekul att höra men jag ska ju inte inbilla mig att jag kan spela golf för det, jag har en lång väg kvar. 
När lektionen var slut körde Regina mig till Mission Valley där jag behövde storhandla då jag inte har handlat sen förra onsdagen eftersom jag har varit sjuk och inte orkat. Fy hundan var tungt det blev! Och inte nog med att jag skulle bära alla kilon utan jag skulle med tåget för att ta mig hem, ah herregud, men det gick ju bra det med tillslut. 
Senare ringde Frida och frågade ifall jag ville följa med till Las Americas outlet, där jag var med Kaho och Sibel en gång. Hon frågade ifall jag ville med dit och köpa golfkläder. Jag följde med och vi fick åka med en kille som Frida hade raggat upp på badoo när hon precis kom hit haha. Hon trodde inte hon skulle få några vänner så hon fixade sig en konto och började snacka med honom. Hon hade träffat han flera gånger i verkligenheten så vi satte oss inte bara i en killes bil som Frida bara hade pratat med på internet, nejnej. Han var lika gammal som oss, var från Saudiarabien, hette ett namn som man uttalde som ordet ''knife'', vet inte hur hans namn stavas. Han har bott här i tre år så han visste hur man tog sig dit. Vi hittade Ralph Lauren direkt och köpte oss lite fina kläder att ha på golfen. Kommer se riktigt proffsiga ut, men blir kul när folk ser oss spela och vi inte spelar som vi klär oss, haha! 
Nu har jag skrivit klart min lilla redovisningstext till imorgons design kurs och ska titta på något bra på datorn.
 
 
with love
xoxo
 
igår (2013-01-27) hände inte mycket, jag var fortfarande sjuk så jag jobbade på att bli bättre genom att vila en massa. Jag gjorde åtminstone en rolig grej igår och det var att prata med fina Linda som är borta i Fort Lauderdale i Florida. De verkade ha det jättebra och är lite avundsjuk på dem då de har så fint väder, här har det regnat i två-tre dagar.. Jag valde ju rätt dagar att vara sjuk på i alla fall. Det ska tydligen bli varmare i veckan vilket är väldigt glädjande. 
Idag (2013-01-28) hade jag en klass jag skulle crasha klockan 9.00. Det blev ju inget glädjeskutt ur sängen från min sida kan jag ju lova.. hade inte sovit mycket denna natt heller, kanske tre timmar sammanlagt. Plus att jag var tvungen att gå ifrån lägenheten tidigare eftersom jag inte visste exakt var lektionen var och jag ville inte komma försent när jag skulle crasha. Kursen jag skulle crasha var en Design kurs. Jag fick hoppa in i en grupp med tre tjejer som hette Lauren, Kelly och Alyx (trodde hon hette Alex men när hon skrev namnet stavade hon med ett ''y'') och en kille som hette Charlie, alla från USA. Eftersom att kursen hade pågått i två lektioner tidigare så hade de redan börjat med projektet och det skulle redovisas på onsdag. Alla skulle ha olika ämnen i projektet och lyckligtvis nog fanns ämnet ''Fashion Design'' kvar och det tog jag utan tvekan. Projektet verkar ganska simpelt, jag ska hitta sex olika ''Fashion Design'' bilder på internet eller från en tidning och ska klistra upp dem på vår poster och även skriva en kort text vad fashion design är för mig.  
Kursen verkade kul, läraren verkade bra och jag tyckte jag hamnade med bra människor. Lärarens regler om att äta i klassrumet var ''In my class are you aloud to eat and drink, as long as the food doesn't stink''. 
Slutade vid 11.40 och hade min nästa kurs vid 14.00. Nästa lektion var contemporary Media och innan lektionen började kom Margo och Theresa och satte sig vid mig och de skulle då crasha den klassen. Det kändes skönt att känna någon i denna klass för klassen är så himla stor och pågår bara i en stor hörsal vilket gör att det blir svårt att hitta någon och lära känna personen. 
Hade min nästa lektion en timme efter att denna hade slutat som heter ''Multimedia Production''. Detta är en ALI-kurs vilket innebär att jag inte behövde crasha utan kom med ifall det fanns plats genom att bara söka kursen typ. Det verkade vara en rolig kurs, vi gjorde en reklambild på photoshop där vi skulle ha med en egen bild från facebook. I texten om kursens innehåll står det att vi ska jobba med photoshop, youtube, facebook, iMovie, Picasa, prezi och powerpoint. 
Nu ska jag dra på något bra att se på och sen sova, ska upp tidigt för att spela lite golf!
 
Pasific Beach (har inte tagit så mycket bilder sistone, tänkte att jag slänger upp denna härligt)
 
 
with love
xox