27 maj 2013

2013-05-18

Allmänt

Dags för hemfärd. Alarmet körde igång vid 4.00, fy så tidigt men på jag kände mig ganska pigg ändå vilket jag tror har att göra med att man är lite nervös för att missa planet eller så. Mamma hade sagt att Bella skulle ringa bara utifallatt jag skulle försova mig men fick inget samtal, aja jag packade ju ihop mina saker, checkade ut och tog en taxi till flygplatsen. 
Allt gick bra med att checka in väskor (behövde inte betala övervikt, yes), ta sig igenom tullen och boarding. 
Flyget till Chicago tog tre timmar, så nu hade jag fyra timmar i Chicago O'Hare. Det försvanna kanske 40minuter när jag skulle ta mig till terminal 5 när jag skulle hoppa på tåget som inte körs av någon och hitta min gate. Sen tog jag mig något att äta. 
Tittade sedan på min amerikanska mobil och hade fortfarande inget missat samtal hemifrån och då kom jag på att mitt abonnemang måste ha gått ut och det är därför de inte kan få tag på mig, så fick lite panik eftersom jag var ju tvungen att höra av mig till de där hemma så de vet att jag lever och att jag har tagit mig till Chicago och sen behövde jag få tag på Frida eftersom det var hon som skulle hämta mig på flygplatsen. 
Sprang runt överallt på terminal 5 för att hitta Wify, men inte någonstans. Frågade kanske fem olika personer som jobbar där och tillslut så sa den sista personen att jag kunde bara få Wify ifall jag betalade för det och jag hade ju inget val. Men det var ju en himla process det där så nu har jag wify på Chicagos flygplats som jag varje månad betalar 8 dollar för haha! 
Flygresan mellan Chicago och Stockholm var seg. Somnade det första jag gjorde när jag hade hittat min plats och vaknade sedan och tänkte att nu måste jag ju ha sovit minst två timmar, men då stod vi på startbanan.. Fick sedan höra att vi hade väntat där en timme pågrund av andra flyg. 
Bredvid mig satt en norsk kvinna som började prata med mig och det var ju trevligt till en början men sen kunde hon ju inte vara tyst, hon babblade på i kanske fyra timmar om vad hon hade shoppat och vad hennes barn gör, ah herregud, tillslut lyckades jag att få tyst på henne genom att inte svara så mycket och så passade jag på att stänga på musik i lurarna. 
Äntligen framme, kändes lite lustigt att gå på Arlanda igen. Hämtade mina två väskor och sen gick jag ut. Jag hade inte fått något svar från Frida eller inte något jag hade hunnit se innan jag lämnade Chicago så visste inte om hon var där. Hade inte mina linser i så var inte säker på om det var henne jag såg men när jag kom lite närmare såg jag att hon också kisade med ögonen för att se om det var jag, som två andra blindstyren haha! 
Träffade sen Fridas mamma Åsa för första gången som var chauffören. Vi stannade på OKQ8 där Frida jobbar, för att hon skulle prata med dem där och då träffade jag Malin igen. Sen åkte vi hem till Frida och deras hus var jättefint! Träffade där hennes pappa Per-Olof och två systrar Fanny och Vilma. Fick även träffa både Fridas mormor, morfar, farmor och farfar, hela släkten haha!
När min familj kom och hämtade mig så bjöd Fridas familj på lunch så vi stannade ett tag så nu har ju dem också träffats vilket är lite kul så där.
Kändes lite lustigt att säga hejdå till Frida även att hon bara bor fyra timmar bort, men vi har ju ändå varit grannar nu i 4,5 månad, men vi ses snart igen ju!
 
 
with love
xoxo

27 maj 2013

2013-05-17

Allmänt

Vaknade upp på en luftmadrass idag. Julias lägenhet såg ut som ett läger, det kändes som vi var på en fotbollscup eller något och det var ju lite mysigt ändå. 
Vi åkte sen till det där frukoststället var har varit på nu så många gånger och vi blev inte serverade av den där gulliga tanten denna gång utan idag var den en tjej och alla fick maten utom jag och ändå så sa jag vart är min beställning och hon sa att den kommer straxt, sen när de andra hade ätit upp så sa vi igen var är min beställning? och vi fick som svar ''Oh shit'' haha! 
Då kom den gulliga tanten ut och sa att det hade blivit något fel i vå beställning så de hade inte gjort min mat och hon satt att jag fick vänta ett tag till på den men att jag skulle få den gratis, så ska det gå till!
Efter frukosten så åkte Frida, Jag, David, Victor och Karl ut till Mission Valley för att köpa resväskor och sånt. Hittade en röd och fin Tommy Hilfiger väska på Macy's. Sen tog Frida och jag trolleyn hem då de andra redan hade åkte hem. 
Hemma hos Julia blev det att packa ner allt som jag hade haft i en IKEA väska så länge. Men jag fick lite panik där för alla mina tre väskor var övervikt så jag fick packa ner lite i Karls och Fridas väskor men vär ändå lite osäker på mitt handbagage som vägde 13kilo och fick bara väga 8kg, fast jag hade ju en extra kväll som inte de andra hade. 
Vi packade sen in oss i tre taxi bilar och åkte mot San Diego Airport där vi skulle säga hejdå till Frida, Karl, Eric, David och Victor som skulle flyga hem till Sverige. 
När vi hade sagt hejdå tog Julia och jag mina väskor och hoppade in i en taxi och åkte till Hard Rock Hotel där jag skulle spendera den sista natten. När jag checkade in så fick Julia och jag två VIP biljetter till deras nattklubb och en fest de skulle ha idag vid poolen med gratis drinkar, nice! hon frågade inte om legitimation så det var lite lustigt men vi sa inte emot. 
Rummet var riktigt fint och vi beställde upp roomservice och öppnade en flaska chardonnay bara för att vi ville lyxa till det lite sista natten. Det var första gången jag beställde upp roomservice så det var ganska kul faktiskt, kändes ju lite speciellt och hans om kom med maten såg ju ganska bra ut ändå och älskade svenska tjejer haha. Julia åkte sen hem runt tio tiden och det kändes lite jobbigt att säga hejdå och lite lustigt på samma gång men vi ses sen i December! Jag var lite osäker på om jag ens skulle sova eftersom jag behövde gå upp vid 04.00, men jag sov sen kanske tre timmar tror jag. 

 
 
 
 
with love
xoxo

27 maj 2013

2013-05-16

Allmänt

Idag var det dags att flytta ut från lägenheten så det var bara att börja slänga ut allt skit som jag inte ska ha med mig hem och packa ner alla kläder och saker som skulle med mig hem till Sverige. Hade inte innan kunde tänka mig att jag skulle ha så jättemycket sopor men herregud fick ihop sju stora säckar med saker som inte skulle med hem. 
Ringde sedan till Julia för att be om bär-hjälp. Vi skulle flytta alla saker hem till henne eftersom vi alla svenskar skulle bo hos henne den sista natten. 
Efter att ha dragit, burit och släpat mina tunga väskor bort till Julia i 35 graders värme kom vi på att killarna kunde ju ha hämtat upp sakerna i bilen och kört bort det, men det kunde ju inte vi komma på innan nej nej..
Vi gjorde oss sen i ordning och åkte till Down Town för att äta. Vi valde en restaurang som såg bra ut och vi valde rätt, det var riktigt god mat där! 
Sen åkte vi hem och där hemma väntade Karl, Victor och Jayde som var sugna på att festa till det lite sista kvällen vilket vi då gjorde. Mason och Christoph kom senare också. 
När klockan var kanske 5.00 eller 6.00 på morgonen så började jag och David pumpa upp luftmadrassen medan de andra låg och sov på golvet och soffan. Det tog nog 20minuter för oss att förstå att vi använde pumpen fel, vi höll den så att den pumpade UT luft och inte IN haha vi tyckte ju så klart att det var en dålig pump.
Sen kom Julia in och frågade om jag ville med till McDonalds och äta nuggets som är hennes favorit och det gjorde jag så gärna. Men när vi kom till McDonalds så hade börjat servera frukost och då fick man tydligen inte beställa vanlig mat så det fick bli donkenfrukost för oss. 
När vi sen skulle gå hem så stannade en av killarna som jobbade där och sa ''When are you going back to Sweden?'' och då svarade jag tillbaka ''And how do you know that we're from Sweden?'', haha vi hade ju aldrig träffat han. Men han sa att vi hade sagt det till han någon gång och Julia och jag känner bara igen han som McDonalds killen, vi har alltså aldrig pratat med han om annat än vad vi vill beställa liksom. Men han var trevlig och frågade en massa Sverige och vad vi ska göra senare i framtiden och sen kände han en svensk golfare som hette Johannes någonting tror jag, han skulle tydligen vara väldigt bra på golf. 

Våran sista kväll blev riktigt kul, vi tjejer satte upp håret i SpiceGirls tofsar och sen dansade vi alla hela kvällen!


 
 
 
with love
xoxo