27 maj 2013

2013-05-18

Allmänt

Dags för hemfärd. Alarmet körde igång vid 4.00, fy så tidigt men på jag kände mig ganska pigg ändå vilket jag tror har att göra med att man är lite nervös för att missa planet eller så. Mamma hade sagt att Bella skulle ringa bara utifallatt jag skulle försova mig men fick inget samtal, aja jag packade ju ihop mina saker, checkade ut och tog en taxi till flygplatsen. 
Allt gick bra med att checka in väskor (behövde inte betala övervikt, yes), ta sig igenom tullen och boarding. 
Flyget till Chicago tog tre timmar, så nu hade jag fyra timmar i Chicago O'Hare. Det försvanna kanske 40minuter när jag skulle ta mig till terminal 5 när jag skulle hoppa på tåget som inte körs av någon och hitta min gate. Sen tog jag mig något att äta. 
Tittade sedan på min amerikanska mobil och hade fortfarande inget missat samtal hemifrån och då kom jag på att mitt abonnemang måste ha gått ut och det är därför de inte kan få tag på mig, så fick lite panik eftersom jag var ju tvungen att höra av mig till de där hemma så de vet att jag lever och att jag har tagit mig till Chicago och sen behövde jag få tag på Frida eftersom det var hon som skulle hämta mig på flygplatsen. 
Sprang runt överallt på terminal 5 för att hitta Wify, men inte någonstans. Frågade kanske fem olika personer som jobbar där och tillslut så sa den sista personen att jag kunde bara få Wify ifall jag betalade för det och jag hade ju inget val. Men det var ju en himla process det där så nu har jag wify på Chicagos flygplats som jag varje månad betalar 8 dollar för haha! 
Flygresan mellan Chicago och Stockholm var seg. Somnade det första jag gjorde när jag hade hittat min plats och vaknade sedan och tänkte att nu måste jag ju ha sovit minst två timmar, men då stod vi på startbanan.. Fick sedan höra att vi hade väntat där en timme pågrund av andra flyg. 
Bredvid mig satt en norsk kvinna som började prata med mig och det var ju trevligt till en början men sen kunde hon ju inte vara tyst, hon babblade på i kanske fyra timmar om vad hon hade shoppat och vad hennes barn gör, ah herregud, tillslut lyckades jag att få tyst på henne genom att inte svara så mycket och så passade jag på att stänga på musik i lurarna. 
Äntligen framme, kändes lite lustigt att gå på Arlanda igen. Hämtade mina två väskor och sen gick jag ut. Jag hade inte fått något svar från Frida eller inte något jag hade hunnit se innan jag lämnade Chicago så visste inte om hon var där. Hade inte mina linser i så var inte säker på om det var henne jag såg men när jag kom lite närmare såg jag att hon också kisade med ögonen för att se om det var jag, som två andra blindstyren haha! 
Träffade sen Fridas mamma Åsa för första gången som var chauffören. Vi stannade på OKQ8 där Frida jobbar, för att hon skulle prata med dem där och då träffade jag Malin igen. Sen åkte vi hem till Frida och deras hus var jättefint! Träffade där hennes pappa Per-Olof och två systrar Fanny och Vilma. Fick även träffa både Fridas mormor, morfar, farmor och farfar, hela släkten haha!
När min familj kom och hämtade mig så bjöd Fridas familj på lunch så vi stannade ett tag så nu har ju dem också träffats vilket är lite kul så där.
Kändes lite lustigt att säga hejdå till Frida även att hon bara bor fyra timmar bort, men vi har ju ändå varit grannar nu i 4,5 månad, men vi ses snart igen ju!
 
 
with love
xoxo
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress